Peter Karner

Click here to edit subtitle

Dogodki v letu 2017


Ni ga štorklja k nam prinesla,

niti kura ga ni znesla,

Novo leto seje rodilo,

da bi srečo nam delilo!


Moj prijatelj Dušan me je večkrat spomnil: " da ne boš prvega ob 14.00 uri na Špici pozabil posneti novoletnega plavanja po Savinji." Dobre pol ure pred začetkom prireditve sem bil že na prizorišču. Neverjetno koliko celjanov se je zbralo, tako da sem imel težavo zavzeti primeren prostor za snemanje. Izbral sem skalnat pomol, tako da mi je sonce sijalo v hrbet. Gledalci so pa še kar prihajali. Ko so prvi pogumni plavalci stopili v hladno Savinjo, katere temperatura je bila +1°C, so bila vsa mesta okoli prireditvenega prostora zasedena.  Posnel sem vse pogumne udeležence prireditve, ter se pri tem spraševal, zakaj se posamezniki kopajo v tako mrzli vodi. Video.

Kopališče na blejskem jezeru je bilo prizorišče prve letošnje regate radijsko vodenih jadrnic kategogrije F5G. Regato je lepo organiziral Jadralni klub Bled. Lepo in toplo vreme je bilo kot nalašč za tako tekmo. Popolno ugodje je skazil veter, ki ga ni in ni hotelo biti v taki meri, da bi se dalo spodobno tekmovati. Nezadovoljni smo odpeljali samo pet plovov. Video.

Peter Boneto se je ponovno oglasil v Celju z namenom, da obišče stare prijatelje. Dobila sva se v Asadu. Bila sva sama, ker je bil Berti upravičeno zadržan. Med potjo v Portorož je v Postojni obiskal še Draga Gabijela. 

Ta vikend je bilo mesto Celje prizorišče kolesarske dirke po Sloveniji. Štart 3.etape, ki  je potekala od Celja do Rogle, je bil na Krekovem trgu, kjer smo si lahko ogledali vso razpoložljivo tehniko, ki je potrebna za dirko. Zadnja 4.etapa je potekala skozi mesto, tako da sem imel možnost posneti obe. Video 3.etape in 4.etape.Peter Boneto si je zaželel, da se preizkusi v vodenju jadrnice. Ob zadnjem obisku sem mu to željo tudi izpolnil.

Danes, 15.8.2017 poteka eno leto od uničujočega požara. Ognjeni zublji so popolnoma uničili najstarejši hangar. V nekem intervjuju sem novinarki zatrdil, da sem prepričan, da bo ob letu  na pogorišču stal nov, betonski hangar. To se je tudi zgodilo. Gradnjo sem zabeležil na videu.

Moje fotografije

Moji videi

Vsi moji videi na YouTubu.

Na pogorišču raste nov hangar

Na mestu pogorelega hangarja, se je začela zidava novega. Kako bo potekala lahko spremljate na Spletnem albumu.

Nikovo Jadralno letenje na Spletnem času.