Peter Karner

Click here to edit subtitle

Dogodki v letu 2017


Ni ga štorklja k nam prinesla,

niti kura ga ni znesla,

Novo leto seje rodilo,

da bi srečo nam delilo!


Moj prijatelj Dušan me je večkrat spomnil: " da ne boš prvega ob 14.00 uri na Špici pozabil posneti novoletnega plavanja po Savinji." Dobre pol ure pred začetkom prireditve sem bil že na prizorišču. Neverjetno koliko celjanov se je zbralo, tako da sem imel težavo zavzeti primeren prostor za snemanje. Izbral sem skalnat pomol, tako da mi je sonce sijalo v hrbet. Gledalci so pa še kar prihajali. Ko so prvi pogumni plavalci stopili v hladno Savinjo, katere temperatura je bila +1°C, so bila vsa mesta okoli prireditvenega prostora zasedena.  Posnel sem vse pogumne udeležence prireditve, ter se pri tem spraševal, zakaj se posamezniki kopajo v tako mrzli vodi. Video.

Kopališče na blejskem jezeru je bilo prizorišče prve letošnje regate radijsko vodenih jadrnic kategogrije F5G. Regato je lepo organiziral Jadralni klub Bled. Lepo in toplo vreme je bilo kot nalašč za tako tekmo. Popolno ugodje je skazil veter, ki ga ni in ni hotelo biti v taki meri, da bi se dalo spodobno tekmovati. Nezadovoljni smo odpeljali samo pet plovov. Video.

Peter Boneto se je ponovno oglasil v Celju z namenom, da obišče stare prijatelje. Dobila sva se v Asadu. Bila sva sama, ker je bil Berti upravičeno zadržan. Med potjo v Portorož je v Postojni obiskal še Draga Gabijela. 

Ta vikend je bilo mesto Celje prizorišče kolesarske dirke po Sloveniji. Štart 3.etape, ki  je potekala od Celja do Rogle, je bil na Krekovem trgu, kjer smo si lahko ogledali vso razpoložljivo tehniko, ki je potrebna za dirko. Zadnja 4.etapa je potekala skozi mesto, tako da sem imel možnost posneti obe. Video 3.etape in 4.etape.Peter Boneto si je zaželel, da se preizkusi v vodenju jadrnice. Ob zadnjem obisku sem mu to željo tudi izpolnil.
Peter zelo rad sede v jadralno letalo. Ta fotografija je nastala po triurnem letu z Grob G102 Astir Club jadralnim letalom.

Foto album.


Danes, 15.8.2017 poteka eno leto od uničujočega požara. Ognjeni zublji so popolnoma uničili najstarejši hangar. V nekem intervjuju sem novinarki zatrdil, da sem prepričan, da bo ob letu  na pogorišču stal nov, betonski hangar. To se je tudi zgodilo. Gradnjo sem zabeležil na videu.

Na celjskem letališču poteka kvalifikacijsko tekmovanje jadralnih pilotov za GrandPrix. Finale  terga tekmovanja bo januarja naslednje leto v Čilu. Povezava do uradne strani tekmovanja.

Kako en sam telefonski klic polepša tih deževen dan. Danes mi ga je Niko Slana, ki se je s skupnim prijateljem Brankom Žigerjem mimogrede oglasil v Celju. Po temeljitem obujanju spominov v gostišču, smo si ogledali na novo zgrajen hangar.

Velenjsko jezero je bilo prizorišče jadralne regate, ki jo je organiziral JK Živaana. S kamero v roki sem spremljal priprave in prvi plov regate. Da sem užival v lepem sončnem dnevu ima največ zaslug Niko Skočir, ki je tekmova z jadrnico L´Equipe. Video.

Pikin festival ob Velenjskem jezeru je mogočna prireditev za otroke. V programu tega festivala je tudi Pikina regata radijsko vodenih jadrnic. Letos je bila udelažba regate bolj skromna, seja ni bilo nekaterih tekmovalcev, ki so pretekla leta osvajali najvišja mesta. Video.Koseški bajer je bil prizorišče predzadnje regate radijsko vodenih jadrnic. Celjska ekipa je bila zelo uspešna!

Video

Zmagovalna trojica, Martin Klančišar, Edvard Ilar in Peter Karner, zadnje regate na Šmartinskem jezeru v kategogriji radijsko vodenih jadrnic.

Video

Moje fotografije

Moji videi

Vsi moji videi na YouTubu.

Na pogorišču raste nov hangar

Na mestu pogorelega hangarja, se je začela zidava novega. Kako bo potekala lahko spremljate na Spletnem albumu.


Video 1

Video 2

Video 3

Nikovo Jadralno letenje na Spletnem času.

Krka cup 2017 F1B in F1C

Video
Proslava v spomin zasilnega pristanka zavezniškega RAF letala. Obeležje dogodka ob letalski stezi v Zgornjem Pobrežju. Proslavo sem v celoti posnel.