Peter Karner

Click here to edit subtitle

Dogodki v letu 2018


Naj vam novo leto prinese čim več lepih stvari, naj bodo pozabljeni vsi dvomi in skrbi.
Uspeh naj vam povsod sledi, sreča, veselje, ljubezen, naj med vami tli!

Letališče Vitacura v Santiago de Chile je že drugič organizator finala jadralnih pilotov za Grand Prix.

Hello everybody.

We are very excited about hosting a new World Sailplane Grand Prix Final in Chile.

Please check our new video about Chile and what you can expect coming here to fly with us.


SGP Team Chile


Prvega maja sva z ženo obiskala Mozirski gaj. Občudovala sva nešteto vrst tulipanov, ki so se bohotili v vsej svoji lepoti. Kamera je beležila cvetno lepoto in dogajanje v gaju. Tako je nastal video.

Alenka Lever pa je nama demonstrirala izdelavo vitraža.


Draga Gabriela sva s Petrom Bonetom obiskala v Postojni dva dni pred njegovim rojstnim dnevom. Največ časa smo se zadrževali v njegovi zgodovinski sobi, kjer ima Drago spravljenega ogromno zgodovinskega materiala. Ob slovesu je nastala tudi skupinska fotografija z obema hčerama in ženo. Video

Sobota je bil velik dan za Aeroklub Slovenske Konjice, ki je praznoval 40 let svojega delovanja. Slavnostno so izvedli otvoritev asfaltirane vzletno- pristajalne steze. S tem so omogočili še večji razvoj turizma. 

Video.

Aeroklub Celje letos praznuje 90 let svojega delovanja. V počastitev tega jubileja smo v soboto 8.9.2018 organizirali dan odprtih vrat in pripravili razstavo, s karero smo želeli prikazati pomembne mejnike v razvoju letalske dejavnosti našega kluba.

Prireditev je zelo lepo uspela!

Študenti s Tehnološke tehnološke univerze Darmstadt, nato znani kot Technische Hochschule Darmstadt, so že leta 1911 začeli leteti z jadralnimi letali iz Wasserkuppeja. Zanimanje za drsenje v Nemčiji pa se je močno povečalo po letu 1918, ko je Versajska pogodba omejila proizvodnjo in uporabo motornih letal. Nemški jadralni muzej si je letos ogledal Martin Klančišar, ki mi je dovolil, da z vami delim fotografije, ki jih je napravil.  Povezava do foto albuma.


Obiskal je tudi letalski muzej v Schleisshemu in Imperial War Museum v Duxfordu, ter letalski muzej IWM Hendon.


50.obletnica mature 4.F


Video

Fotografije

Niko Petelin je avtor te fotografije. Fotografiral me je v trenutku pripravljenosti snemanja zanimivih dogogdkov ob dnevu odprtih vrat Aerokluba Celje.