Peter Karner

Click here to edit subtitle

Dogodki v letu 2009

Pokal Prebold 4.4.2009


Tekma je potekala v zelo lepem vremenu in odlični organizaciji. Kaj vse se je dogajalo preko celega dne, sem zabeležil na videu.

F5J Eurocup 2009 Krško 16.-17.5.2009


Zanimiva dvodnevna mednarodna tekma, ki je potekala za modelarstvo v primernem vremenu in dobri organizaciji. Utrip s tekmovanja sem zabele?il na videu.Ugotovil sem, da mi snemanje gre veliko bolj od rok kot pa tekmovanje.

5.pokal občine Moravske Toplice 30.maj 2009


V upanju, da se bo mati Narava le usmilila modelarjev, sem se podal na pot v Prekmurje. Malo pred vzletiščem so se pojavile prve deževne kaplje, ki niso obetale dobrega razpleta tekme. Bilo je deževno in zelo hladno. Posedali smo pod streho šotora, jedli zelo okusne jagode in čakali na razvedritev. Po kosilu je bila tekma odpovedana.

F5J tekma Koper 13.6.2009

Tekma je bila odpovedana.

3.tekmo za SLO pokal je 27.6.2009


na modelarskem letališču Žadovinek organiziral Qanabiss Team skupaj z Modelarskim klubom Krško. Tekma je potekala tekoče s presenetljivim razpletom.

Pokal Šmartno ob Paki 2009 


Razpis je na tej povezavi.

Tekmo je organizator prestavil na 10.10.200
F5J pokalna tekma Žadovinek pri Krškem, 30.08.2009

Tekma se je odvijala v lepem vremenu in zelo dobri organizaciji Silvestra, v zadovoljstvo vseh nastopajočih. Kratek prijavni rok ni vplival na izpeljavo tekme. Moj rezultat je vzpodbuden in obeta boljše čase. Na videu je zabeležen utrip na tekmovališču in okoli njega. Hvala Roku, ki mi je svetoval, kako čim bolj točno priti na pristanek.

V soboto 19.9.2009 je vzletišče Kaplja vas pri Preboldu gostilo prijatelje modelarske aerozaprege.Kaj vse se je dogajalo preko celega dne, si poglejte na videu.

Vreme je bilo za tako prireditev odlično, prav tako organizacija, zato so vsi udeleženci povdarjali, da je treba naslednje leto s takimi prireditvami, nadaljevati. Mitja je s svojim na novo zgrajenim modelom Czapla SZD-10 opravil krstni let v aerozapregi. Celodnevno letenje sta nam s svojim letenjem popestrila Luka Malovrh (video) in Žiga Rozman (video).
Tekma za neuradno državno prvenstvo v kategorijah F5J in F5J-400 je za mano. Z rezultatom nisem zadovoljen. Pričakoval sem več. Je pa nastal video, ki sem ga zaradi njegove dolžine, razdelil na dva dela (prvi del, drugi del).

F5J tekma 3.10.2009 Mlajtinci


Okvara avtomobila me je oddaljila od današnjega tekmovanja. Ko sem ugotovil, da ne morem več nadaljevati poti, sem upal, da me bo pobral kak F5J tekmovalec, ki se bo peljal mimo. Upanje je bilo zaman. V kabini tovornjaka vlečne slušbe, sem se razočaran vrnil domov.

F5J pokal Šmartno ob Paki 17.10.2009


Tudi zadnja tekma  je za nami. Nizka jutranja temperatura je verjetno odločilno vplivala na nizko udeležbo, ki mi je omogočila, da sem prvič prišel v finale. Toda nič za to. Najbolj zagreti smo bili tam. Izpeljano je bilo šest predtekmovalnih letov in dva finalna.Vlado je v finalnih letih prevzel vlogo snemalca. Video

Modelarsko letališče Žadovinek je bilo prizorišče celodnevnega letenja modelarske aerozaprege. Posnel sem video, ki nazorno kaže dogajanje na letališču. Dogajanje sem istočasno snemal tudi s profesionalno Sony kamero gospoda Cajhna. Enkraten užitek! Primerjajte.


Ferdo Kočevar je 12.9.2009 na letališču Moškanjci odprl servis male avijacije. Z Bojanom sva ta dogodek posnela, nato pa sem ga v skrajšani obliki priredil za net. Kaj vse se je dogajala tistega dne, je možno videt na tej povezavi.Do konca letalske sezone mi je uspelo končati video, ki predstavlja štiričlansko družino Pižorn. Zanimivost te družine je, da so trije moški člani jadralni piloti. Video

Moje fotografije

Moji videi

Vsi moji videi na YouTubu.

Letalski miting

Fotografije zadnjega mitinga na celjskem letališču.

Vpisani gostje