Peter Karner

Click here to edit subtitle

Dogodki v letu 2011


Novo leto je neznane

prav lepo ga bo spoznati,

mu zaupati pa vendar,

ne preveč pričakovati

Leto sem začel s predelavo mojega oddajnika na frekvenco 2.4Ghz. Prednost nove tehnologije je v primerjavi z staro velika. Zame je najbolj pomembna selektivnost pri letenju večjega števila modelarjev, kar pomeni večjo varnost.Delovanje sistema sem najprej preizkusil tako kot to priporočajo navodila. Ker je vse delovalo, sem model pognal v zrak. Po štiridesetih minutah jadranja sem pristal, zadovoljen, da je investicija zaključena in mi bo lepo služila.
Matic se je potrudil, da se tudi jaz vidim na videu.

Člani Aerokluba Celje se na zadnji dan v letu dobimo na letališču, da se z letenjem in prigrizkom poslovimo od letalske sezone. Nizka oblačnost in slaba vidnost sta nam letos onemogočila silvestersko letenje. Nastali video prikazuje dogodke na zadnji dan v letu in letenje, ki se je odvijalo ob prvem lepem  vremenu naslednjega leta. 

 Iztok Šalamon je zadnji dan v marcu napavil prve testne lete z motornim letalom, ki ga je gradil nekaj let in spada v eksperimentalno klaso. Prve testne lete je opravil na mariborskem letaliču, nato pa se je preselil na matično celjsko letališče. Seveda sem bil s kamero zraven, tako da si avtentične posnetke lahko pogledate na videu.

Na Gregorjevo je bilo na našem letališču zelo živahno. Po letu dni smo na celjskem nebu spet lahko občudovali padalske kupole.

 Letališče v Slovenj Gradcu je za vikend 11. do 12.6.2011 gostilo slovenske jadralce. Zanimivo dvodnevno tekmo sem zabeležil na dveh videih in sicet kot prvi tekmovalni in drugi tekmovalni dan. V sproščenem vzdušju sem ponovno doživel in podoživel svoje tekmovalne izkušnje.

Na letališču Celje sem organiziral zadnjo modelarsko tekmo F5J in F5J-400 za slovenski pokal. Udeležba tekmovalcev je bila za slovenske razmere dobra, vreme tudi, tako da ocenjujem, da so bili tekmovalci zadovoljni z organizacijo in tekmovalnimi pogoji. Pri snemanju materiala za video, mi je pomagal Sašo Matelič, ki je na tekmi skrbel za ozvočenje. Rezultate je izračunaval Andrej Jesenik, printal pa Bogomir Križnik. Sevada ne smem pozabiti na vse sodnike, moje prijatelje, ki so vzstrajali na pekočem soncu do konca. Ker jih je preveč, jih ne bom našteval.
Jadralno šolanje gre počasi h koncu. Pripravnik za učitelja jadralnega letenja Aleš Klinar je izšolal tri tečajnike. Za razliko od ostalih let, je šolanje potekalo samo v aerozapregi in z isposojenim dvosedom, ker imajo Blaniki še vedno prepoved letenja. Kako vneti pri delu so bili, si poglejte na tem videu.

Modelarsko letališče v Vipavi je bilo 10.-11.9.2011 prizoriče tekme F5J za evropski pokal. V obeh kategorijah je tekmovalo 51 tekmovalcev iz Sloveške, Češke, Madžarske in seveda najboljši slovenski tekmovalci. Od organizatorja sem dobil povabilo, da posnamem samo tekmo in dogajanje ob njej. Ker je tekma potekala zelo tekoče, sem se moral kar potruditi, da sem zabeležil najbolj pomembne trenutkeNovo leto sem skupaj z ženo in svakinjo dočakal v Hurghadi. Enkratno doživetje! Dva tedna uživanja na soncu ob Rdečem morju sta hitro minila. Sedaj zdravim bronhitis in pregledujem posneti material.

Moji videi

Vsi moji videi na YouTubu.