Peter Karner

Click here to edit subtitle

Dogodki v letu 2012

Za nov let ne vem prineslo kaj bo,

ga mislim pogledat,

ob letu povedat,

kak dobro je blo.

              

Valentin Vodnik

   Skupinska slika z nečakinjo Ingrid in njeno hčerko Nalo. Mala navihanka se dobro počuti tudi v mojem naročju.

  Za ta lep model se moram najprej zahvalit Sebi, ki mi je lanskega  avgusta podaril trup z repnimi površinami. Primožu sem pa ob priliki dal vedet, da ko bom imel dvolj denarja, bom kupil še krila. Hvala obema!

   Mislim, da se je zgodilo nekje okoli Miklavža, ko me je Primož poklical in dejal, da ima krila za moj model. Barvna kombinacija kril je vsklajena s trupom in upam, da bo v zraku dobro viden ter da se ga bo dalo ločit od ostalih modelov. Danes sem opravil krstni let. Model leti izvrstno!

  Še ena želja se mi je uresničila; od nekdaj sem si želel, da bi novo leto pričakal kje na toplem in to v kratkih hlačah. Hurghada je bila naša destinacija celih štirinajst dni in to po zaslugi svakinje Carmen. Bio je enkratno doživetje in z ženo sva se odločila, da se še vrnem in doživiva tisti Egipt, ki ga na najinem prvem obisku, nisva videla. 

Prijetno s koristnim!  Primeren dan za cepljenje, smo izkoristili tudi za letenje. Sejanec rumene slive je dobil cepiče žlahtne marelice.

Zvone mi je poslal sliki, ki nazorno kažeta rezultat mojega dela. Da pa bodo te šibe začele rodit, bo pa treba še malo počakat.


Tople dneve meteorološke pomladi smo modelarji izkoristili, da pokažemo kaj smo pripravili za letalno sezono 2012.


V Nitri na Slovaškem se je končal PRIBINA CUP 2012, mednarodna tekma v jadralnem letenju, ki vsako leto privabi ogromno število tekmovalcev. Letos se je tekme udeležilo preko 100 tekmovalcev v štirih kategorijah.

Celjani smo bili najštevilčneje zastopani v klub klasi, kjer je Toni Šibanc zasedel 6.mesto. Sam pravi, da se je veliko naučil. Najbolj odmevno pa je 1.mesto Sebastjana Ramšaka v 15-metrskem razredu. Štiri dnevne zmage so mu omogočile premočno zmago. Čestitam! Večkratni državni prvak v jadralnem letenju, se je sedaj dokazal tudi na mednarodni tekmi. To je prva mednarodna zmaga kakega celjskega jadralnega pilota v 84.letni zgodovini kluba. Avtor slike ciljnega doleta je Elfo iz Slovaške.

GPS Triangle Contest Eurotour 2012 Ptuj


Tekmovanje radijsko vodenih maket jadralnih letal se je letos prvič odvijalo v Sloveniju in sicer na letališču Moškanjci pri Ptuju. Tekmujejo na poligonu, ki ima obliko trikotnika dolžine 2400 metrov. Šteje število preletenih trikotnikov v pol ure in na koncu ocenjujejo tudi točen pristanek v za to predpisano pristajalno polje. Tekmovanje so popestrili še s hitrostnim preletom samo enega trikotnika. Zelo zanimivo tekmovanje, tudi za gledalce, saj se vse odvija pred gledalčevimi očmi. Avtor slik je Ivo Makovy iz Češke, ki je bil uradni fotograf tega tekmovanja. Moj video.

Aeroklub Milan Borišek iz Litije je organiziral tekmovalno druženje modelarjev v kategoriji F5J 400. Tekmovanje je potekalo v lepem vremenu in v sproščenem tekmovalnem vzdušju. Člani kluba so se potrudili, da tekmovalci niso takoj zapustili prizorišče, ampak so še posedeli v prijetni senci starega skednja. Bil sem priča temu dogodku in kot je že v navadi, napravil video.

Avtor slik je Zvone Žveglič, ki je bil vodja tekmovalnega srečanja.

Ko sva se z ženo letos januarja vrnila iz Hurghade, sva si obljubila, da se tja še vrneva in si ogledava zgodovinske znamenitosti Egipta, ki si jih nisva ob prvem obisku. Sedaj sva spet v Hurghadi, ki naju bo gostila cel mesec. Najprej sva se odločila za Luxor. Relax-ova vodička Alenka nas je prijazno z mnogimi podrobnostmi vodila od enega templja do drugega; Dolina kraljev je bila najprej na vrsti, nato Hatshepsut tempelj, sledil je Karnak tempelj, z ladjico smo se vozili po Nilu, naporno vendar nepozabno doživetje...

Mogoče nekaj besed še o samem mestu Hurgahada, ki leži bo Rdečem morju. Po statističnih podatkih naj bi imela 248 000 prebivalcev in leži samo ob obalnem pasu Rdečega morja. Zato je zelo dolgo. Zaradi svoje razsežnosti ima delo veliko taksistov. Baje jih v Hurghadi vozi 4000. Vsako leto jo obišče 4 milijone turistov. In kaj je tako privlačnega v tem mestu? Vreme je tu tako stabilno, da dežja skoraj ne poznajo. Nebo je brez oblakov in sonce sije cel dan. Zato je poleti tu zelo vroče in se brez klime v stanovanju ne da normalno živeti. V stanovanju v katerem prebivava, so montirane tri. Druga privlačnost tega mesta je nočno življenje. Ko se temperatura zniža ulice oživijo, prodajalne in gostišča so odprta pozno v noč, nekatera pa tudi celo noč. Industrije v Hurghadi ni, živi le za in od turizma celo leto. Mrtve sezone tukaj ne poznajo. Rdeče morje je drugo najbolj slano morje na svetu za Mrtvim morjem. Plavanje v njem je zelo prijetno , saj je zelo toplo. Video sledi, ko prideva konec meseca domov. Sedaj sva doma! Žena je v Hurghadi praznovala rojstni dan.

Za veliko presenečenje je poskrbela njena sestra Carmen, ki je v Hurghado priletela, da ji vošči okroglo obletnico. Njen prihod sem pričakal z vključeno kamero.Teden dni trdega dela je bilo potrebnega, da sem ob pomoči Matica in  Naceta, pospravil letošnjo letino jabolk. Nekaj jih bo za ozimnico, ostale pa sem sprešal za sok in kis.

Moji videi

Vsi moji videi na YouTubu.

V Hurghadi

Na Old Vic-u!